Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met porei in een romig sausje
PT40M
Gehaktballetjes met porei in een romig sausje
Een heerlijk gehaktballetjes met porei in een romig sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Fijnproever & Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met porei in een romig sausje te bereiden
Meng het gehakt met het eike, chapelure, mosterd, peper en zout maak mooie bouletten.
Bak deze gaar aan in boter.
Porei in grove stukken snijden deze beetgaar aanstoven in boter.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk. Deze goed kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer de porei in de schotel de bouletten erop en serveer de saus erover.
Dien warm op met verse aardappelpuree.
Bak deze gaar aan in boter.
Porei in grove stukken snijden deze beetgaar aanstoven in boter.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk. Deze goed kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer de porei in de schotel de bouletten erop en serveer de saus erover.
Dien warm op met verse aardappelpuree.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Mimi Emmanouil zegt:
Hier is een grote fan van u. Ik heb gisteren deze lekkere receptje van u gemaakt .
Ik was heel benieuwd naar de resultaten! En? Gewoon ongelofelijk lekker.
Omdat ik zag dat u zei van " gehaktballetjes en prei " dan was ik als de kippen weer bij om eens te lezen van hoe het gemaakt word. Dus het is heel gemakkelijk om te maken want ik heb uw gerechtje gemaakt . En HEMEL ik en mama wij hebben ons ziek gegeten, zo lekker was het. Dank u lieve Hilde , want door u en een paar andere lieve mensen komt mijn kookkunst stilaan beter vooruit. De volgende keer maak ik een grotere hoeveelheid en dan vries ik die in. En kom ik laat thuis van mijn werk dan heb ik "uw gezonde en lekkere " gerechtje" die ik alleen maar moet opwarmen. Nogmaals mijn oprechte dank voor het posten van dit FENOMENALE en LEKKERE gerechtje. Vriendelijke groetjes van Mimi
rien zuiddam zegt:
Kijk veel naar Meus op Een, mooi kook program daar leer je veel woorden.
Groetjes van ons 3tjes
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Mien Hamaekers zegt:
rien zuiddam zegt:
Top kok hoor!!
efkus een vraagske, Porei is da Prei???
Groetjes van ons
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Lieve groetjes voor jou en je mama en geniet nog van de heerlijke recepten op Kookjij ;-) :-)