Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo januari 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Vleesbroodje op een bedje van aardappel-prei puree
PT40M
Vleesbroodje op een bedje van aardappel-prei puree
Een heerlijk vleesbroodje op een bedje van aardappel-prei puree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vleesbroodje op een bedje van aardappel-prei puree te bereiden
Gehakt mengen met kruiden, chapelure en het eike.
Rol eerst een 16 tal balletjes. Daarna 4 kleine broodjes maken van de rest van het gehakt. Bak dit gaar in boter.
Aardappelen koken, afgieten en pureren mengen met de kruiden, het eike en olijfolie.
Porei in fijne ringen snijden kruiden en beetgaar opwokken.
Deze onder de puree mengen.
Verwarm de boter voeg al roerend de bloem er onder beetje bij beetje melk toevoegen en kruiden. Als laatste de zeer fijn gesneden sjalot (rauw) en fijn gesneden tomaat met de gare balletjes onder de saus mengen.
Serveer zeer warm .
Rol eerst een 16 tal balletjes. Daarna 4 kleine broodjes maken van de rest van het gehakt. Bak dit gaar in boter.
Aardappelen koken, afgieten en pureren mengen met de kruiden, het eike en olijfolie.
Porei in fijne ringen snijden kruiden en beetgaar opwokken.
Deze onder de puree mengen.
Verwarm de boter voeg al roerend de bloem er onder beetje bij beetje melk toevoegen en kruiden. Als laatste de zeer fijn gesneden sjalot (rauw) en fijn gesneden tomaat met de gare balletjes onder de saus mengen.
Serveer zeer warm .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rien Zuiddam zegt:
derbyke zegt:
derbyke zegt: