Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: reuze boulet op een bedje van puree en wortelen
PT25M
Dagschotel: reuze boulet op een bedje van puree en wortelen
Er zijn verschillende soorten wortelen, waspeen, bospeen en winterpeen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: reuze boulet op een bedje van puree en wortelen te bereiden
- Aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken in licht gezouten water. Afgieten en pureren goed kruiden en de mosterd toevoegen. Melk opwarmen met de boter en de puree er onder mengen.
- Gehakt mengen met het eike, pezo, chapelure en provencaalse kruiden. Maak twee mooie bouletten en bak deze gaar aan in boter.
- Wortelen in blokjes snijden deze beetgaar stoven samen met de in blokjes gesneden ajuin en lente uitjes.
- Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: