In het filmpje zie je Ramon zelf verse zuurkool maken. Ik ga dat zeker eens een keer proberen, maar in dit naar 2 personen aangepast recept heb ik verse zuurkool uit het vat genomen.
Bovendien heb ik een gewone puree gemaakt , omdat ik geen crème fraîche voorhanden had.
Het was een verrukkelijk gerecht met de complimenten van mijn man al bij de eerste hap.
Recept
« Terug naar recepten
Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst
PT60M
Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst
Ramon Brugman kan volgens mij zo smaakvol tijdens het koken vertellen, dat ik bij wijze van spreken het gerecht proef ! Dus altijd een reden om het gerecht na te maken en immer een succes.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst te bereiden
- Doe de boter in een pan met de zuurkool, kerrie en de gember. Roer even goed doorelkaar en laat alles 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Maak ondertussen de gekaramelliseerde uitjes en kook de aardappelen. Doe de uitjes met de helft van het vocht in een pan voeg de suiker toe en laat karamelliseren.
- Stamp de aardappelen met alles tot een mousseline( puree) en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Leg de zuurkool op de bodem van een ovenschaal. Daarop de gekaramelliseerde uitjes. Vervolgens de mousseline ( of puree) Snij de rookworst in plakjes en steek deze in de moussline. Strooi er de stukjes katenspek overheen en zet voor 20 minuten in een oven van 180 graden.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Monique Kerkhoven zegt:
Lidy Berkx zegt:
Daaronder zie je 5 opties.
Maak favoriet
Deel op...
Print dit recept
Email dit recept en
Waardeer dit recept.
Klik op maak favoriet en dan kun je hetrecept altijd bij jouw recepten terugvinden.
Groetjes Lidy en succes .
Groetjes Lidy.
Lidy Berkx zegt:
Groetjes Lidy.
Monique Kerkhoven zegt:
Petra Wiggers zegt:
Ik had bij het recept geprobeerd je sterren te geven voor deze lekkere zuurkoolschotel maar dat lukte niet. Nu bij de reactie lukte het wel. Het was echt heerlijk.
Lidy Berkx zegt:
Petra Wiggers zegt:
Lidy Berkx zegt:
Petra Wiggers zegt:
Lidy Berkx zegt:
Misschien voor wat extra smaak wat meer gekarameliseerde uitjes als je de rookworst weg laat . Zo heb je een vegetarische schotel.
Ik hoor het wel Groetjes Lidy en succes.