Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel van witlof met zalmfilet
PT30M
Ovenschotel van witlof met zalmfilet
Wat was dat een lekkere combinatie. En zo gemakkelijk te maken. Eerst de witlof roerbakken, dan de rauwe zalm erop en dan de aardappelpuree. De
zalm is precies goed als de ovenschotel klaar is. Dus niet te droog.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel van witlof met zalmfilet te bereiden
- Verwijder de lelijke bladeren en de onderkant van de witlof. Snij de witlof in smalle reepjes.
- Snij de zalmfilet in blokjes.
- Schil de aardappelen snij deze kleiner. Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar. Stoom de gekookte aardappelen goed droog. Maak hiervan met een scheutje melk en een klontje boter een stevige puree. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Verhit de olie in een koekenpan of wok. Bak hierin de witlof op hoog vuur plm. 5 minuten. Maak de witlof op smaak met de mosterd, peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
- Doe de witlof onder in een vuurvaste schaal. Verdeel hierover de blokjes rauwe zalm.
- Verdeel de aardappelpuree hierover. Bestrooi met een laagje paneermeel en wat klontjes boter.
Zet de schaal plm. 10 minuten onder de ovengrill.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Mijn man heeft zeker 3x gezegd hoe lekker hij het vond en daar was ik het helemaal mee eens.