Recept
« Terug naar recepten
Stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek
PT15M
Stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek
De witlof en de stukjes appel zorgen voor een lekkere beet. De mayonaise en de mosterd voor het romige. De katenspek voor een beetje pit en de eieren en de
aardappelen vullen het geheel tot een heel lekker stamppotje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak van de aardappelen een luchtige puree met wat warme melk en een eetlepel roomboter.
- Roer de reepjes witlof, stukjes hardgekookte eieren, blokjes appel en katenspek door de aardappelpuree. Maak alles op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en mayonaise.
- Warm de stamppot al omscheppend op, op een lage warmtebron.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een balletje gehakt of een biefstukje.