KookJij

Stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek

De witlof en de stukjes appel zorgen voor een lekkere beet. De mayonaise en de mosterd voor het romige. De katenspek voor een beetje pit en de eieren en de aardappelen vullen het geheel tot een heel lekker stamppotje.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak van de aardappelen een luchtige puree met wat warme melk en een eetlepel roomboter.
  2. Roer de reepjes witlof, stukjes hardgekookte eieren, blokjes appel en katenspek door de aardappelpuree. Maak alles op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en mayonaise.
  3. Warm de stamppot al omscheppend op, op een lage warmtebron.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een balletje gehakt of een biefstukje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst