Recept
« Terug naar recepten
Shepard 's Pie
PT50M
Shepard 's Pie
Een comfort ovenschotel met voldoende groente en vlees. Om je heerlijk aan op te warmen in koude dagen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shepard 's Pie te bereiden
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Haal ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
- Bak het gehakt in het overgebleven vet rul en gaar. Haal eveneens uit de pan.
- Blancheer de blokjes peen in 3 minuten iets zachter. Giet af , maar vang het water op en los daar het bouillonblokje in op. ( vul eventueel tot 150 ml aan).
- Fruit de ui en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet van het gehakt. Voeg de erwtjes, paprika en de blokjes peen toe en bak even mee.
- Roer er de eetlepel tomatenpuree door en bak even mee.
- Voeg bloem toe en roer alles goed door.
- Voeg de bouillon toe evenals het gehakt en de spekjes.
- Roer en laat enkele minuten pruttelen.
- Breng op maak met peper uit de molen en 1 el worcestershiresaus.
- Stort alles in een ovenschotel en strijk glad.
- Ondertussen zijn je aardappels gaar gekookt en kun je ze na afgieten met de boter en melk tot een fijne puree stampen en op smaak brengen met peper en zout.
- Verdeel de smeuIge puree over de groente en het vlees en bestrijk het geheel met wat gesmolten boter.
- Zet voor circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Een opwarmertje met veel smaak.