KookJij

Shepard 's Pie

Een comfort ovenschotel met voldoende groente en vlees. Om je heerlijk aan op te warmen in koude dagen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shepard 's Pie te bereiden

  1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Haal ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
  2. Bak het gehakt  in het overgebleven vet rul en gaar. Haal eveneens uit de pan.
  3. Blancheer de blokjes peen  in 3 minuten iets zachter. Giet af , maar vang het water op en los daar het bouillonblokje in op. ( vul eventueel  tot 150 ml aan).
  4. Fruit de ui en de knoflook enkele minuten in het overgebleven vet van het gehakt. Voeg de erwtjes, paprika en de blokjes peen toe en bak even mee.
  5. Roer er de eetlepel tomatenpuree door en bak even mee. 
  6. Voeg bloem toe en roer alles goed door.
  7. Voeg de bouillon toe evenals het gehakt en de spekjes.
  8. Roer en laat enkele minuten pruttelen.
  9. Breng op maak met peper uit de molen en 1 el worcestershiresaus.
  10. Stort alles in een ovenschotel en strijk glad.
  11. Ondertussen zijn je aardappels gaar gekookt en kun je ze na afgieten met de boter en melk  tot een fijne puree stampen en op smaak brengen met peper en zout.
  12. Verdeel de smeuIge puree over de groente en het vlees en bestrijk het geheel met wat gesmolten boter.
  13. Zet voor circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een opwarmertje met veel smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst