Recept
« Terug naar recepten
Pizza Vesuvius
PT60M
Pizza Vesuvius
De titel van dit recept verraadt al, dat dit een pizza met pit is. Uiteraard kun
je zelf bepalen hoé pittig je deze pizza wil verorberen. Gewoon meer of
minder sambal gebruiken of slechts één rode peper. Ik heb deze keer weer
eens gekozen voor kant en klaar pizzadeeg van die bekende tante en met
de bijbehorende saus. Normaliter maak ik de pizzasaus met verse ingrediënten zelf.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Parade vn pasta en pizza ( aangepast recept , eigen tekst en foto)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pizza Vesuvius te bereiden
- Roer de sambal door de pizzasaus en zet opzij. ***
- Smelt het klontje roomboter ineen pan en fruit de 2 soorten uien en de rode peper 5 minuten op een zacht vuurtje .
- Verdeel het pizzadeeg over een pizzaplaat of over de bakplaat in de oven.
- Bestrijk de pizza met de sambalsaus.
- Verdeel de uien , de reepjes salami en 1/3 van het kaasmengsel over de pizzabodem. Schik er de paprikareepjes tussen.
- Bestrooi de pizza met de rest van het kaasmengsel en zet de plaat in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden en bak in circa 20 minuten goudbruin af.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Absoluut een voltreffer als je van pittig en..... pizza houdt.