Recept
« Terug naar recepten
Lente Plaat Pizza
PT45M
Lente Plaat Pizza
In de koelkast lagen nog enkele restjes aan groente die ik graag wilde
verwerken. Vaak verdwijnen die restjes in een groentesoep, wokgerecht of rauwkostsalade. Deze keer kwamen ze op het pizzadeeg van 's lands grootste
grutter terecht en dat pakte goed uit. Samen met de kipfilet, die ik gisteren
al in de grillpan gegaard had. Een smakelijke pizza met royaal groente , kip
en ham en...... alle restjes op.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lente Plaat Pizza te bereiden
- VERWERK HET DEEG OP BAKPAPIER VOLGENS DE BESCHRIJVING OP DE VERPAKKING.
- Verdeel de pizzasaus over het deeg. Bestrooi met de helft van de kruiden en 1/3 deel van de mozzarella.
- Verdeel vervolgens de ham, kip, courgette, tomaat en paprika over de pizza.
- Verkruimel de MonChou de rest van de kruiden en de rest van de mozzarella over de pizza.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 graden in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
***
1 ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 pak of blik gezeefde tomaten
1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
peper
Snipper de ui en snij de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe een eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook een minuut of 2 aan.
Bak nu de tomatenpuree ongeveer 2 minuten mee terwijl je deze goed los roert.
Voeg de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus op laag vuur ongeveer half uurtje pruttelen tot hij lekker dik is. Roer om de paar minuten goed over de bodem van de pan om te voorkomen dat de saus aanbrandt.
Breng de saus eventueel verder op smaak met een beetje peper.