Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse minestronesoep
PT60M
Italiaanse minestronesoep
Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor
een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden
zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er
een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi
die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de
koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan zodat ik daar dan altijd uit
kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane)
soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er
enorm mee.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse minestronesoep te bereiden
- Maak de bouillon van de kruiden, knoflook, kaaskorsten, runderbouillon en doe de gehaktballetjes erbij. Laat het ongeveer 3 kwartier (of langer) zachtjes pruttelen.
- Snij intussen alle groenten en fruit ze aan in een wok of hapjespan voordat je ze aan de bouillon toevoegt.
- Eerst de ui, courgette en bleekselderij, gevolgd door de paprika, tomaat en prei.
- Voeg ook de fijngesneden bladselderij toe.
- Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes koken en voeg dan de tomatenpassaat, de boontjes en de pasta toe. Na nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen is de soep klaar.
- Probeer zoveel mogelijk "takken" eruit te halen en serveer de soep met een beetje basilicum.