KookJij

Italiaanse minestronesoep

Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan zodat ik daar dan altijd uit kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane) soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er enorm mee.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse minestronesoep te bereiden

  1. Maak de bouillon van de kruiden, knoflook, kaaskorsten, runderbouillon en doe de gehaktballetjes erbij. Laat het ongeveer 3 kwartier (of langer) zachtjes pruttelen.
  2. Snij intussen alle groenten en fruit ze aan in een wok of hapjespan voordat je ze aan de bouillon toevoegt.
  3. Eerst de ui, courgette en bleekselderij, gevolgd door de paprika, tomaat en prei.
  4. Voeg ook de fijngesneden bladselderij toe.
  5. Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes koken en voeg dan de tomatenpassaat, de boontjes en de pasta toe. Na nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen is de soep klaar.
  6. Probeer zoveel mogelijk "takken" eruit te halen en serveer de soep met een beetje basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst