KookJij

Goedgevulde Italiaanse kippensoep

Kippensoep is altijd een heerlijke soep in tijden van verkoudheid en griep. Je kunt er dan ook maar beter een aantal bakjes van in de diepvries hebben, want je weet maar nooit. Ik heb deze keer eens een Italiaanse draai aan mijn kippensoep gegeven. Behalve de 'gewone' kruiden zoals; foelie, tijm, kruidnagel, zwarte peper en laurier heb ik er dit keer nog wat extra Italiaanse kruiden aan toegevoegd zoals: salie, rozemarijn, oregano, marjolein en knoflook. Ook heb ik een korst Parmezaan mee laten trekken aan de bouillon. Dit doen ze wel vaker bij Italiaanse soepen. Door het ook nog eens af te werken met wat fijne Italiaanse pasta en natuurlijk basilicum krijgt de soep nog eens een extra Italiaans tintje. Enne Italiaans of niet het is in ieder geval een heerlijk soepje geworden, die met of (liever) zonder griepje heerlijk smaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goedgevulde Italiaanse kippensoep te bereiden

  1. Zet de kippenbouten op met een paar liter water en breng het aan de kook.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje ongeveer 2 uurtjes zachtjes pruttelen (langer mag ook).
  3. Haal met een schuimspaan zoveel mogelijk van de takjes, blaadjes en de Parmezaankorst eruit en leg de kippenbouten op een bord om af te laten koelen.
  4. Voeg de fijngesneden groenten toe en breng het geheel weer aan de kook.
  5. *Doe de bouillonblokken erbij.
  6. Haal het vlees van de botten, snij het in kleine stukjes en voeg het toe aan de soep.
  7. Voeg de tomaten passata toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Doe, als de groenten bijna gaar zijn, de uitgelekte bonen erbij en laat ze even goed meewarmen
  9. Voeg dan de pasta toe en laat deze nog 5-10 minuten garen in de soep (kijk voor de juiste kooktijd op het pak)
  10. Garneer met een beetje (fijngesneden) basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst