Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Bolognese della Casa
PT90M
Spaghetti Bolognese della Casa
Iedereen heeft zo zijn eigen manier om Bolognesesaus te maken. Zo krijg
je dus vanzelf ontelbare recepten. Normaal gesproken maak ik het zelf altijd
gewoon uit de losse pols. Maar nu heb ik het eindelijk toch maar eens een
keertje opgeschreven.
Dit zijn toch wel de basis ingrediënten die ik meestal gebruik. Vaak ligt het
er ook een beetje aan wat ik in huis heb en wat er voorhanden is in de tijd
van het jaar. Ik varieer wel eens met paprika, courgette e.d. Ik gebruik ook
een vele grotere hoeveelheid groenten dan in de meeste originele recepten
het geval is. Zodoende is dit comfort food toch nog een gezonde maaltijd.
Enne . . . . goed werk heeft tijd nodig dus laat de saus minstens 1 uur
zachtjes pruttelen. Dit komt de smaak echt wel ten goede.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Bolognese della Casa te bereiden
- Bak in een beetje olie de spekreepjes, voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe de fijngesneden wortel, uien, bleekselderij en knoflook toe en bak het glazig.
- Voeg de fijngesneden prei, tomaten, gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe.
- Schep alles door elkaar en laat het eventjes smoren.
- Doe er dan de wijn, bouillon, Italiaanse kruiden en fijngehakte basilicum toe en laat het op een klein pitje ongeveer 3 kwartier zachtjes sudderen. Maak op het laatst eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti (of andere pasta zoals bijvoorbeeld tagliatelle) al dente en voeg deze toe aan de saus.
- Zet (vers)geraspte Parmezaanse kaas op tafel zodat iedereen naar eigen behoefte kan nemen.