Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwgratin met broccoli
PT60M
Kabeljauwgratin met broccoli
Snel en makkelijk, met kleine moeite een groot resultaat.
Je kunt in plaats van broccoli ook bloemkool gebruiken of (zoals in het
originele recept) allebei.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Landleven, aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwgratin met broccoli te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, pureer en meng met de melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout. Stamp tot een gladde puree.
- Snij de broccoli en/of de bloemkool in roosjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. Laat meteen schrikken onder koud water.
- Beboter een ovenschaal. Snij de kabeljauw in stukken en schik ze in de schaal. Verdeel er de aardappelpuree over en duw er de broccoli (en/of de bloemkool) roosjes in.
- Verdeel de geraspte kaas over de schotel.en zet dit 30 minuten in de oven.