KookJij

Quiche met champignons, spek en ui

Champignons, spek en ui is een fantastische combinatie dus ook in een quiche. Een beetje geënt op de Quiche Lorraine maar dan nog met extra champignons en kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche met champignons, spek en ui te bereiden

  1. Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier er gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
  2. Zet de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden C.
  3. Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant ( 5-10 minuten).
  4. Snij de uien en champignons en voeg deze toe aan de spekreepjes (5-10 minuten).
  5. Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe het spek/ui/champinon mengsel erop.
  6. Strooi peper en de geraspte kaas erover. Beter kun je geen of heel weinig zout gebruiken want door de spekjes en de kaas is de taart al zout genoeg.
  7. Klop de eieren met de room, en giet dit over de taart.
  8. Bak de quiche ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Moniek, bedankt voor je reactie en de mooie foto. Bedankt ook voor je opmerking over het foutje in de bereidingswijze, ik heb het meteen aangepast. Fijn dat het ondanks de onduidelijkheid toch goed gelukt is.
Groetjes van Wilmie.
Moniek

Moniek zegt:
Hoi
We hebben dit recept gemaakt en het is overheerlijk.
Alleen een notitie bij de ingrediënten, er staat 400 gram champignons bij maar dat zie ik niet terug in de bereidingswijze?