Recept
« Terug naar recepten
Quiche met champignons, spek en ui
PT60M
Quiche met champignons, spek en ui
Champignons, spek en ui is een fantastische combinatie dus ook in een
quiche.
Een beetje geënt op de Quiche Lorraine maar dan nog met extra
champignons en kaas.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met champignons, spek en ui te bereiden
- Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier er gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
- Zet de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden C.
- Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant ( 5-10 minuten).
- Snij de uien en champignons en voeg deze toe aan de spekreepjes (5-10 minuten).
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe het spek/ui/champinon mengsel erop.
- Strooi peper en de geraspte kaas erover. Beter kun je geen of heel weinig zout gebruiken want door de spekjes en de kaas is de taart al zout genoeg.
- Klop de eieren met de room, en giet dit over de taart.
- Bak de quiche ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 200 graden C.
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.