KookJij

Preitaart met gerookte zalm en een bodem van bladerdeeg

De bodem van deze taart blijft knapperig door de bodem voor de bakken zonder steunvulling.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: recept van Molenmeisje van oud-Smulweb
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Preitaart met gerookte zalm en een bodem van bladerdeeg te bereiden

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
  2. Was de prei en snij de prei in ringen.
  3. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  4. Klop 2 eieren los met de crème fraîche.. Klop het derde ei in een ander schaaltje los met een tl water.
  5. Snijd 9 cm van de bladerdeeg plak af en houd even apart. (Dit is voor de strepen bovenop)
  6. Bekleed met de rest de vorm. 
  7. Je kunt wat gaatjesin de bodem prikken maar als deze omhoog komt is het ook niet erg.
  8. Bak je bodem -- een richel onder het midden -- 15 minuten voor.
  9. Ondertussen fruit je in de olie achtereenvolgens de ui, prei met tijm, knoflook en cayennepeper tot alles glazig is. Laat wat afkoelen. Schep de zalm en het ei-room mengsel erdoor.Strooi er nog wat peper over en een beetje nootmuskaat.( geen extra zout vanwege de zalm)
  10. Stort de vulling op de voorgebakken bodem en maak van het overgebleven bladerdeeg stroken voor een mooi ruitpatroontje. Bestrijk met ei en giet de rest van het ei er gewoon over.
  11. Bak de taart in 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot deze prachtig goudbruin is.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze taart is oorspronkelijk van het Smulweb-lid Molenmeisje. Ik heb deze taart al heel vaak met veel succes gebakken en wil dit recept niet kwijtraken,.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst