KookJij

Aardappelovenschotel met champignons, ham, kaas en ei

De voorgekookte aardappelschijfjes zijn gemengd met gekookte ham, hardgekookte eieren en gebakken champignons. Overgoten met een pittige kaassaus. Super lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelovenschotel met champignons, ham, kaas en ei te bereiden

  1. Kook de schijfjes aardappel in water met zout plm. 5 à 6 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef.
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Maak op smaak met peper en zout.
  3. Meng de champignons, ham-reepjes en stukjes hardgekookte eieren door de gekookte en uitgelekte aardappelplakjes.
  4. Doe het aardappelmengsel over in een ovenschaal.
  5. BECHMELSAUS: Smelt 15 gram boter in een pannetje. Roer de bloem er in één keer door. Goed roeren zodat geen klontjes ontstaan. Laat de bloem plm. 2 minuten garen op een lage warmtebron. Giet nu beetje bij beetje de melk erbij. Steeds tussendoor heel goed roeren,  Vind je de saus te dik voeg dan nog een beetje melk toe. Als je een mooie gladde saus hebt gekregen roer je 2/3 van de geraspte kaas door de saus. Maak de saus op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
  6. Verdeel de saus over de aardappelschotel. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles
    een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak van de supermarkt gebruiken.
Wat fijngesneden prei door de ovenschotel is ook erg lekker.
Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst