Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit
de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de
aardappelen gestampte boursin
Dit recept was een succesrecept op het voormalige Smulweb (2216 x bewaard)
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
PT20M
Ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas
Ovenschotel met struikjes witlof bedekt met een romige champignon, ham, kaasmassa. Afgedekt met aardappelpuree en een laagje kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree.
- Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit.
- Leg de struikjes witlof in de ovenschaal.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit.
- Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen. Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
Bestrooien met de rest van de kaas. - In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is