Recept
« Terug naar recepten
Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes
PT10M
Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes
Deze heerlijke kaassoep maakte ik als voorafje bij een Italiaans etentje met familie. De soep viel bij allemaal in de smaak. De soep is eenvoudig te maken. De kaas smelt in de bouillon met room en de blokjes courgette
garen in een paar minuten in de soep.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parmezaanse kaassoep met courgetteblokjes te bereiden
- Breng de bouillon met de room, geraspte Parmezaanse kaas, tijm en de citroenrasp aan de kook. Laat de soep even zachtjes doorkoken tot de kaas is gesmolten.
- Maak de soep op smaak met peper, zout (pas op van de kaas is ook zout), worcestersaus en tabasco.
- Doe de courgetteblokjes in de soep en kook de courgette heel kort even mee.
- Dien de soep op in kopjes of kleine schaaltjes. De soep is machtig.
- Garneer de soep met basilicum.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een tomatencrostini (bruschetta).