Recept
« Terug naar recepten
Vegetarische ragout van gemengde paddenstoelen en kaas
PT15M
Vegetarische ragout van gemengde paddenstoelen en kaas
Een lekkere vegetarische ragout met veel paddenstoelen en geraspte kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vegetarische ragout van gemengde paddenstoelen en kaas te bereiden
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes of reepjes.
- Smelt de boter en bak hierin de sjalotjes glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak nog heel even mee.
- Voeg in één keer - onder goed roeren - de bloem toe. Laat de bloem plm. 2 minuten garen.
- Voeg dan beetje bij beetje - steeds goed roerend - de bouillon toe, zolang tot een dikke gladde saus ontstaat.
- Voeg de gemengde paddenstoelen hieraan toe.
- Breng de ragout nogmaals onder goed roeren aan de kook en voeg de kaas toe.
- Maak de ragout op smaak met het paprikapoeder en een paar druppels maggi-aroma en eventueel nog wat zout en/of peper.
- Is de ragout te dik naar je smaak nog wat bouillon of melk toe. (Een scheutje room is ook erg lekker!)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De ragout is lekker in een pasteibakje, op een geroosterde boterham, maar ook als hoofdgerecht met rijst of pasta.