Ik heb de soep iets gebonden, dat was niet volgens het recept ("Soep" een uitgave van AH 200), maar ik vond de soep anders wat te dun. Ook heb ik wat meer kruiden en honing toegevoegd aan de soep.
Je kunt de soep ruim tevoren maken.
De soep opdienen in kleine kommetjes, glaasjes of espressokopjes.
Recept
« Terug naar recepten
Rucolasoep met gorgonzola dolce
PT15M
Rucolasoep met gorgonzola dolce
Dit heerlijke amusesoepje heb ik gemaakt voor een Italiaans etentje. Het was het begin van een verrukkelijk etentje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rucolasoep met gorgonzola dolce te bereiden
- Verwarm de boter in een pannetje en bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig.
- Voeg de bloem toe en roer dit glad met de boter. Laat de bloem 2 minuten garen.
- Voeg nu beetje bij beetje de bouillon erbij. Steeds goed roeren.
- Voeg 2/3 deel van de rucola in de soep. Breng de soep aan de kook. Doe de room en de gorgonzola in de soep en laat de gorgonzola op een lage warmtebron zachtjes smelten.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Maak de soep op smaak met versgemalen peper, tabasco, worcestersaus en een theelepel honing.
- Garneer de soep voor het opdienen met rucola.