Tijdens onze laatste vakantie in Portugal aten bij een lunch in een vegetarisch restaurant een verrukkelijke geroosterde boterham met paddenstoelenragout.
Zondagmiddag lekkere trek, maar alleen champignons in huis. Beetje experimenteren en het werd een heerlijk boterhammetje.
Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde boterhammetjes met een lekkere romige champignonragout
PT10M
Geroosterde boterhammetjes met een lekkere romige champignonragout
Geroosterde witte boterhammen met een romige champignonragout.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde boterhammetjes met een lekkere romige champignonragout te bereiden
- Rooster de boterhammen in een broodrooster, op of onder de grill.
- Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de champignons al omscheppend plm. 3 minuten. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak even mee. Strooi de bloem over de champignons. Roer alles goed door en laat de bloem plm. 1 minuut mee garen met de champignons. Roer de slagroom door de champignons. Laat een beetje inkoken.
- Voeg nu de cognac of de vieux toe. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat eneen paar druppels worcestersaus.
- Beleg de nog warme geroosterde boterhammen met de champignonragout