Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse bruine bonen met kip
PT20M
Surinaamse bruine bonen met kip
Behalve kipfilet zitten in deze bruine bonenschotel paprika en prei, twee soorten ketjap en sambal badjak. In Suriname worden soort bruine bonen vaak gegeten met rijst. Wij hebben deze keer gekozen voor een salade.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse bruine bonen met kip te bereiden
- Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de kipfilet snel rondom bruin. Haal uit de pan en et even apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin. Bak het kerriepoeder en de sambal mee. Voeg de prei en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten tot beetgaar mee. Roer het verkruimelde bouillonblokje (Maggiblokje) door de groenten. Zorg dat het goed opgelost is. Meng de bruine bonen erdoor. Voeg de beide soorten ketjap toe.
- Warm alles goed door. Proef en voeg naar smaak nog wat ketjap of sambal toe.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een salade, maar ook met rijst erbij heel lekker.