Recept
« Terug naar recepten
Surinaamse bruine bonen met kip en groenten
PT25M
Surinaamse bruine bonen met kip en groenten
Deze Surinaamse bruine bonen zijn gemaakt met kipfilet, twee soorten paprika, prei en twee soorten
ketjap en sambal brandal.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surinaamse bruine bonen met kip en groenten te bereiden
- Spoel de bruine bonen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de kipfilet snel rondom bruin. Haal uit de pan en et even apart.
- Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook lichtbruin. Bak het kerriepoeder en de sambal mee. Voeg de prei en de paprika hieraan toe en bak een paar minuten tot beetgaar mee. Roer het verkruimelde bouillonblokje (Maggiblokje) door de groenten. Zorg dat het bouillonblokjes goed opgelost is. Meng de bruine bonen erdoor. Voeg de beide soorten ketjap toe. Warm
alles goed door. - Proef en voeg naar smaak nog wat ketjap of sambal toe.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In Suriname worden dit soort bruine bonenschotels gegeten met rijst. Wij hebben er gewoon een salade bij gegeten.