Ooit aten we bij vrienden dit Zwartzuur van kip. Echt lekker! Toen we daarna weer een keer uitgenodigd waren kregen we weer Zwartzuur van kip. Smaakt eweer prima. Niets gezegd. Maar toen we er weer kwamen eten en we weer ditzelfde gerecht voorgeschoteld kregen hebben we toch maar iets gezegd. Hard gelachen met elkaar.
Deze week kwam dit recept tegen in een kookboek wat ik al heel lang heb, maar nooit zo goed bekeken had.Ik vond dat ik het recept nu maar eens zelf moest maken. We hadden logees dus een goed moment. We vonden het allemaal erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Indische kip in rode wijn van oma Ida ( Zwartzuur )
PT45M
Indische kip in rode wijn van oma Ida ( Zwartzuur )
Origineel heet dit gerecht Zwartzuur. Dat komt door de kleur die de kip krijgt door de combinatie van rode wijn en ketjap.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookboek: Een hutkoffer vol recepten (De culinaire erfenis van mijn oma) van Nelleke Launspach
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische kip in rode wijn van oma Ida ( Zwartzuur ) te bereiden
- Druk de kruidnagelen in de hele gepelde ui.
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kip rondom bruin. Strooi er zout over.Haal de kip uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de 4 gesnipperde uien lichtbruin. Voeg de basterdsuiker, het kaneelstokje en de ketjap toe.
Leg de met kruidnagelen bestoken ui in de pan. Giet de rode wijn in de pan. Laat even doorkoken zodat het meeste alcohol
is verdampt. - Leg de stukken kip in de pan en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Bij kipdijfilet is dat meestal na plm. 40 minuten het geval.Wordt de saus te droog voeg dan eventueel wat water toe.
- Verwijder voor het serveren het kaneelstokje en de ui met de kruidnagelen.
- Wil je de kip in de slowcooker maken zet de slowcooker dan plm. 4,5 uur op low.