Lekker met rijst, komkommersalade, sperziebonen.
Maar ook heel lekker op stamppot zuurkool, hutspot of stamppot boerenkool.
Recept
« Terug naar recepten
Ajam ketjap, kip in ketjapsaus
PT15M
Ajam ketjap, kip in ketjapsaus
De in stukken gesneden kippendij worden gegaard in een lekkere gekruide ketjapsaus.
Kan ook in de slowcooker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ajam ketjap, kip in ketjapsaus te bereiden
- Snij de kippendijfilet in grove stukken. (Wil je ze liever heel laten kan dat ook, dan is de stooftijd iets langer)
- Smeer de kip in met een mengsel van peper, zout en djahé (gemberpoeder). Laat dit plm. 15 minuten intrekken.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verhit de olie in de pan. Bak het vlees (in gedeelten) aan alle kanten bruin. Voeg de uien en de knoflook toe en bak even mee. Voeg de azijn, gember, ketjap en een flinke scheut (heet) water toe.
- Laat de kip plm. 45 minuten zachtjes gaar sudderen
Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 4 1/2 - 5 uur op LOW.. De kipdijfilet is dan lekker gaar