KookJij

Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes

Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan. Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) ;) dus nog vaker op tafel komen. Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer).
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes te bereiden

  1. Snij het vlees in dobbelsteentjes en bak het rondom bruin in de arachide olie.
  2. Voeg gesneden uien, gehakte knoflook, geraspte gember, sambal, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en peper/zout toe. Schep het geheel door elkaar en laat het ongeveer 10 minuutjes bakken.
  3. Doe dan de suiker, tomatenketchup, ketjab en azijn erbij en voeg het water toe. Laat het geheel ruim een uur op een klein pitje pruttelen en roer af en toe door.
  4. Voeg de gesneden champignons erbij en laat het nog +/- 15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Als laatste gaat de pindakaas en de kookroom erbij. Meng de massa tot een glad geheel. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met rijst en boontjes maar ook met friet en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, ik heb genoten van jouw spontane reacties en het doet me deugd dat jullie het HEERLIJK vonden. Ik wil het zelf een dezer dagen ook eens met kip gaan proberen. Bedankt ook voor je foto.
Groetjes van Wilmie.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
We hebben gisteravond jou Duiveltjesvlees gegeten!!! Het was HEERLIJK!!!!!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Staat nu te pruttelen en ziet al heerlijk uit.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Wilmie, deze ga ik maar eens maken. De heerlijke recepten die nu voorbij komen maken de wintermaanden goed.