Recept
« Terug naar recepten
Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes
PT90M
Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes
Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben
gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit
gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje
nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept
ontstaan.
Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) ;) dus nog vaker op tafel
komen.
Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of
rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en
rundvlees langer).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes te bereiden
- Snij het vlees in dobbelsteentjes en bak het rondom bruin in de arachide olie.
- Voeg gesneden uien, gehakte knoflook, geraspte gember, sambal, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en peper/zout toe. Schep het geheel door elkaar en laat het ongeveer 10 minuutjes bakken.
- Doe dan de suiker, tomatenketchup, ketjab en azijn erbij en voeg het water toe. Laat het geheel ruim een uur op een klein pitje pruttelen en roer af en toe door.
- Voeg de gesneden champignons erbij en laat het nog +/- 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Als laatste gaat de pindakaas en de kookroom erbij. Meng de massa tot een glad geheel.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met rijst en boontjes maar ook met friet en een salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Wilmie Willemse zegt:
Groetjes van Wilmie.