Recept
« Terug naar recepten
Babi Pangang à la Henkie
PT60M
Babi Pangang à la Henkie
Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven!
Recept van:
Anna Koudys
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
107
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Gekregen van mijn zwager Henk.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Babi Pangang à la Henkie te bereiden
Snij het vlees aan repen, kruiden met zout, peper en de djahé, snipper de uien en hak of pers de knoflook. Braad het vlees snel bruin in de boter of olie, dan de uien en knoflook mee fruiten. Na ong. 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen, wat water toevoegen en nog 30 à 45 minuten laten pruttelen. Evt de saus binden met wat allesbinder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Doriet Janssen zegt:
Ron zegt:
Babi panggang betekent geroosterd varken.
Anna Koudys zegt:
Fijne jaarwisseling!
Els Meeuwsen zegt:
Anna Koudys zegt:
Zoals bij de bereiding staat: kruid het vlees met zout, peper en djahé.
Zelf gebruik ik geen ketchup, maar tomaten purée.
Dus; zodra het vlees goed is aangebakken, de rest van het recept volgen.
Ik hoop dat het zo duidelijk is.
Groetjes en fijne feestdagen allen!
Anna
Sieger zegt:
Groet Sieger
Anna Koudys zegt:
Met knapperig gebakken speklapjes, wel wat calorieën, maar zó lekker!
Harry Löhr zegt:
Gonnie zegt:
Mijn buurvrouw mee gegeten.
Wel tijd voor nodig ben een .Keukenmedewerker horeca