Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het
sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei
verrukkelijk. We gaan dit vaker eten.
Lekker met aardappelpuree met knoflook, doperwten, sperziebonen, worteltjes, snijbonen, etc.
Maar natuurlijk ook lekker met rijst, indische boontjes en atjar
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Indonesische kabeljauwschotel met ketjap
PT10M
Pittige Indonesische kabeljauwschotel met ketjap
Een heel eenvoudige ovenschotel met kabeljauw. De vis gaat rauw in de schotel samen met gebakken uien, kruiden en de ketjap. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
249 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
aangepast recept uit een oude Tip Culinair
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Indonesische kabeljauwschotel met ketjap te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Pel de uien en snij deze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de uien samen met de knoflook lichtbruin. Blus af met de witte wijn.
- Voeg de basterdsuiker, ketjap en sambal toe. Laat even mee verwarmen.
- Doe de helft van het ui/knoflookmengsel in een vuurvaste schaal.Leg hierop de vis. Verdeel de rest van de uien over de vis.
- Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Na plm. 20 minuten is de vis klaar
Els Meeuwsen zegt: