Ooit wel eens op vakantie in Scandinavië geweest? Daar hebben ze heerlijke gehaktballetjes. Ook bekend door het hele bekende woonwarenhuis. Maar deze balletjes zijn een beetje anders dan die van dat grote warenhuis. Wij vinden deze balletjes nog veel lekkerder!
Ik heb ooit ergens een dergelijk recept gelezen en naar eigen idee aangepast.
Heel lekker met gestoofde bietjes en gekookte aardappelen.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes uit Zweden in roomsaus .....maar niet van......
PT15M
Gehaktballetjes uit Zweden in roomsaus .....maar niet van......
Gehaktballetjes met dille in een saus van zure room. Heerlijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes uit Zweden in roomsaus .....maar niet van...... te bereiden
- Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 2 flinke eetlepels dille.
- Van gehakt plm. 8 ballen vormen (mag natuurlijk groter of kleiner)
- Ui pellen en snipperen.
- Verhit de boter in de koekenpan. Bak de gehaktballen hierin rondom bruin en gaar. Haal de ballen uit de pan en zet ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak in de overgebleven boter de ui-snippers 2 minuten. Zet de warmtebron laag. Strooi de bloem over de ui-snippers en bak de bloem onder roeren even mee. Voeg nu al roerend de vleesbouillon toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
- Zet de warmtebron uit en roer de zure room door de uien. (De saus mag niet meer koken, want dan gaat de room schiften.) Maak op smaak met peper, zout en de overgebleven dille.
- Dien de gehaktballen op in de saus of dien de gehaktballen op samen met de saus.