Recept
« Terug naar recepten
Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus
PT25M
Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus
Eigenlijk zegt de naam van het recept al alles. De kleine gehaktballetjes worden vooraf gebakken en in de dille-yoghurtsaus opgediend Heerlijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Recept uit een oude Libelle
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus te bereiden
- Yoghurt ruim van te voren uit de koelkast halen (mag niet te koud zijn).
- Ui pellen en snipperen.
- Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 1 eetlepel dille.
- Balletjes maken ter grootte van een ping-pongbal.
- Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
- Haal de gehakbtalletjes uit de pan en zet ze even apart.
- Bak de uisnippers in het overgebleven vet tot glazig.
- Blus af met de vleesbouillon . Roer de maizena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de uisnippers. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetl dille.
- Meng de gebaktballetjes door de saus.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze gehaktballetjes vinden we nog steeds erg lekker en eten ze regelmatig- In plaats van boter om te bakken kun je ook zonnebloemolie gebruiken. Wij eten dit meestal met gekookte aardappelen en gekookte bietjes.