KookJij

Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus

Eigenlijk zegt de naam van het recept al alles. De kleine gehaktballetjes worden vooraf gebakken en in de dille-yoghurtsaus opgediend Heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Recept uit een oude Libelle
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense gehakballetjes in dille-yoghurtsaus te bereiden

  1. Yoghurt ruim van te voren uit de koelkast halen (mag niet te koud zijn).
  2. Ui pellen en snipperen.
  3. Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 1 eetlepel dille.
  4. Balletjes maken ter grootte van een ping-pongbal.
  5. Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
  6. Haal de gehakbtalletjes uit de pan en zet ze even apart.
  7. Bak de uisnippers in het overgebleven vet tot glazig.
  8. Blus af met de vleesbouillon . Roer de maizena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de uisnippers. Blijf roeren tot de saus gebonden is.
  9. Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetl dille.
  10. Meng de gebaktballetjes door de saus.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze gehaktballetjes vinden we nog steeds erg lekker en eten ze regelmatig- In plaats van boter om te bakken kun je ook zonnebloemolie gebruiken. Wij eten dit meestal met gekookte aardappelen en gekookte bietjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst