Recept
« Terug naar recepten
Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes )
PT20M
Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes )
Iedereen die wel eens in Zuid-Duitsland of Oostenrijk op vakantie is
geweest heeft vast wel kennis gemaakt met deze lekkere soep. Een soep
die oorspronkelijk uit Beieren komt, maar ook elders vele vrienden heeft. Het recept komt uit een speciale uitgave van Neue Mode uit 1977 " 80 Kochkurse für Lieblingsrezepte". Echt eens proberen als je tenminste van lever houdt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
314 kCal energie
12 Gram eiwit
7 Gram vet
49 Gram koolhydraten
12 Gram eiwit
7 Gram vet
49 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
speciale uitgave van Neue Mode uit 1977 "80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte".
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Leberknödelsuppe ( Runderbouillon met leverballetjes ) te bereiden
- Melk verwarmen.
- Brood in dunne plakjes snijden en in de melk doen. 10 minuten goed laten intrekken.
- Lever in stukken snijden. Ui pellen en in stukken snijden.
- Lever + ui + uitgeknepen brood in de keukenmachine of het bakje van je staafmixer malen.
- Boter, ei, zout, peper, oregano en paneermeel toevoegen. Alles goed door elkaar doen, zodat een luchtig deegje
ontstaat. Hiervan 8 balletjes vormen. - 1 ltr water met wat zout aan de kook brengen. Leverballetjes in het water doen en heel zacht plm. 30 minuten laten trekken. Balletjes uit de pan halen. Bouillon zeven.
- Weer aan de kook brengen met de vleesbouillontabletten. Leverballetjes weer in de bouillon doen .
- Soep garneren met bieslook.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Mijn man is dol op deze soep. Ik kan de soep dan ook niet te vaak maken. Je moet wel van lever houden van de leversmaak is echt aanwezig. In plaats van kleine leverballen kun je ook per persoon één grote leverbal maken. Het duurt dan wel wat langer voordat de ballen gaar zijn.