KookJij

Franse ovenschotel met hamlappen, tomaten en wittte bonen

Een ovenschotel van het Franse platteland. In plaats van hamlappen kunnen ook dobbelsteentjes lamsvlees, plakjes rookworst of salami of blokjes uitgebakken spek worden gebruikt
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse ovenschotel met hamlappen, tomaten en wittte bonen te bereiden

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin het vlees rondom bruin, voeg de uisnippers, knoflook en plakjes
    wortel toe en bak ze even mee. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de tomaatblokjes, rode wijn, bouillon en kruiden toe en stoof het vlees in ± 30 minuten gaar.
  4. Verwarm de grill van de oven voor of verwarm de oven op 250°.
  5. Spoel de witte bonen goed af en laat ze uitlekken. Voeg ze bij het vlees en warm alles goed door. Schep het mengsel in een lage ovenschaal.
  6. Meng de paneermeel met de kaas en strooi dit over de witte bonen. Leg hier en daar een klontje boter en laat de ovenschotel onder de grill in enkele minuten kleuren en krokant worden (of in de hete oven wat langer).
  7. Bestrooi de schotel met peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met vers knapperig stokbrood en kruidenboter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst