Lekker met vers knapperig stokbrood en kruidenboter.
Recept
« Terug naar recepten
Franse ovenschotel met hamlappen, tomaten en wittte bonen
PT30M
Franse ovenschotel met hamlappen, tomaten en wittte bonen
Een ovenschotel van het Franse platteland. In plaats van hamlappen kunnen ook dobbelsteentjes lamsvlees, plakjes rookworst of salami of blokjes uitgebakken spek worden gebruikt
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse ovenschotel met hamlappen, tomaten en wittte bonen te bereiden
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin het vlees rondom bruin, voeg de uisnippers, knoflook en plakjes
wortel toe en bak ze even mee. Kruid met peper en zout. - Voeg de tomaatblokjes, rode wijn, bouillon en kruiden toe en stoof het vlees in ± 30 minuten gaar.
- Verwarm de grill van de oven voor of verwarm de oven op 250°.
- Spoel de witte bonen goed af en laat ze uitlekken. Voeg ze bij het vlees en warm alles goed door. Schep het mengsel in een lage ovenschaal.
- Meng de paneermeel met de kaas en strooi dit over de witte bonen. Leg hier en daar een klontje boter en laat de ovenschotel onder de grill in enkele minuten kleuren en krokant worden (of in de hete oven wat langer).
- Bestrooi de schotel met peterselie.