Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel aardappelen krieltjes met zalm, tomaten en lenteuitjes
PT30M
Ovenschotel aardappelen krieltjes met zalm, tomaten en lenteuitjes
Deze ovenschotel is in een mum van tijd klaar. Het meeste werk is de aardappeltjes even voorkoken. Je kunt gerecht met alle stevige vissoorten maken. Wij vinden het heerlijk met zalm.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Hans Belterman uit de Haagsche Courant van 4-6-2004
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel aardappelen krieltjes met zalm, tomaten en lenteuitjes te bereiden
- Snij de vis in blokjes.
- Halveer de krieltjes en laat ze plm. 6 -8 minuten koken in water met zout. (afhanelijk van de grootte). Laat ze goed uitlekken. Gebruik je gewone aardappelen snij deze dan in niet te kleine blokjes.
- Pel de tomaten, verrwijder de pitjes en snij ze in kleine blokjes.
- Snij de lente-uitje in kleine ringetjes.
- Vet de ovenschaal in.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schep in een kom de zalm-blokjes, tomatenblokjes, lente-uitjes en gekookte aardappeltjes door elkaar. Strooi er wat zout over. Verdeel het mengsel over de bodem van de beboterde ovenschaal.
- Roer wijn, visfond, (kook)room en 1 el geraspte kaas door elkaar. Maak op smaak met zout en peper en giet dit over de zalm-aardappeltjes.
- Meng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dit over het gerecht.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat 20 - 30 minuten minuten bakken tot er een korstje op komt
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Het oorspronkelijke gerecht werd in een gietijzeren pannetje bereid. Pas (juni 2015) weer gegeten, eindelijk een foto gemaakt en weer gesmuld. Lekker met sla, komkommersalade met dille of gewoon worteltjes of sperziebonen.