Gebruik je voorgekookte krieltjes, kook ze dan zelf ook nog even voor zodat deze wat zachter worden.
Ik heb de aardappelblokjes zelf even 10 minuten voorgekookt in water met zout.
Lekker met een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel bruine bonen met rookworst paprika en krieltjes
PT15M
Ovenschotel bruine bonen met rookworst paprika en krieltjes
Weinig tijd en toch lekker eten? Maak dan eens deze bruine bonen ovenschotel. Eenvoudig en snel klaar. De chilisaus door de bovenschotel maakt deze ovenschotel extra lekker. Ik had nog een halve rookworst over van een zuurkoolschotel, maar je kunt
ook een gewoon stuk rookworst nemen, net zo lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel bruine bonen met rookworst paprika en krieltjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de uisnippers lichtbruin.Bak de paprika even mee.
- Meng de gebakken uisnippers en de paprika met de voorgekookte aardappeltjes, bruine bonen, chilisaus en selderij of peterselie.. Schep alles voorzichtig door elkaar.
- Doe het mengsel in een ovenschaal. Meng het paneermeel met de geraspte kaas. Leg hierop wat flinters boter en bak het geheel ± 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenlaag een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.