Recept
« Terug naar recepten
Frittata omelettaart met champignons en paprika uit de oven
PT20M
Frittata omelettaart met champignons en paprika uit de oven
Fritatta is een soort hartige taart waar geen deeg aan te pas komt. Eieren en groenten zijn het hoofdbestanddeel. Deze frittata wordt geebakken in de
oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frittata omelettaart met champignons en paprika uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit in een koekenpan de olie en fruit
- de ui ca. 2 minuten. Voeg de champignons en paprika toe en bak ca. 5 min. mee.
- Klop de eieren los met de kwark of zure room.. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet de vorm in met wat zonnebloemolie.
- Schep het champignonmengsel in de ingevette taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas.
- Bak de frittata in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Voor 4 personen, met de dubbele hoeveelheid aan ingrediënten, heb je een taartvorm van 26 cm doorsnede nodig