Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
PT35M
Gehaktballetjes in Currymadrassaus.
Een verrukkelijke saus om gewone gehaktballetjes eens wat extra's te
geven. Snel gemaakt en "verdraaid" lekker. Heerlijk met geurige rijst en
sperzieboontjes of broccoli.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in Currymadrassaus. te bereiden
- Meng alles voor de gehaktballetjes en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Draai er ballen van van circa 30 gram.
- Bak de balletjes rondom lichtbruin.
- Verhit wat olie in een hapjespan of wok en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
- Voeg alle kruiden ( currymadras, chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder) toe en bak deze even mee.
- Roer er het water, de tomatenpuree en de kokosmelk door.
- Voeg de balletjes toe en laat deze 10 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan.
- Verdik eventueel de saus met een papje van maizena en koud water.
- Serveer de currymadras met geurige ( pandan) rijst en sperzieboontjes . En strooi op het laatst eventueel wat gesnipperde bladpeterselie over de saus.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Balletjes maken met de ingrediënten en even rondom bruin bakken. Ze heven nog niet gaar te zjn, omdat ze garen in de saus. Serveer met geurige rijst en een groente naar keuze.