KookJij

Stroganoff van paddenstoelen

Een heerlijke vegetarische saus bij pasta of rijst. Stevige paddenstoelen in een romige tomaten-paprikasaus. De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 360 kCal energie
9 Gram eiwit
28 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroganoff van paddenstoelen te bereiden

  1. Snij de kleine paddenstoelen in vieren en de grotere exemplaren in evenggrote stukken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de paddenstoelen plm. 4 minuten op hoge warmtebron (het vocht moet dan wel grotendeels verdwenen zijn)
  3. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak deze plm 2 minuten op middelhoog vuur mee.
  4. Bak hierna het tomatenpuree 2 minuten mee.
  5. Schep de (gezeefde) bloem erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg beetje bij beetje de paddenstoelenfond of 350 ml water met de verkruimelde bouillontablet toe. Steeds goed roeren. Roer de paprikapoeder(s) erdoor.
  6. Stoof de paddenstoelenstroganoff ca. 15 minuten met het deksel op de pan.
  7. Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
  8. Breng de stroganoff op smaak met zout en peper en worcestersaus en bestrooi met de peterselie.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room.
Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus. De saus is ook lekker bij bijvoorbeeld een biefstukje of varkenshaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst