De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan gewone room.
Je mist het vlees in deze saus niet. En wie toch niet zonder vlees kan: doe wat reepjes gebakken spek of rauwe ham door de saus. De saus is ook lekker bij bijvoorbeeld een biefstukje of varkenshaas.
Recept
« Terug naar recepten
Stroganoff van paddenstoelen
PT20M
Stroganoff van paddenstoelen
Een heerlijke vegetarische saus bij pasta of rijst. Stevige paddenstoelen in een romige tomaten-paprikasaus.
De room is vervangen door crème fraîche die minder calorierijk is dan
gewone room.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
360 kCal energie
9 Gram eiwit
28 Gram vet
15 Gram koolhydraten
9 Gram eiwit
28 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stroganoff van paddenstoelen te bereiden
- Snij de kleine paddenstoelen in vieren en de grotere exemplaren in evenggrote stukken.
- Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de paddenstoelen plm. 4 minuten op hoge warmtebron (het vocht moet dan wel grotendeels verdwenen zijn)
- Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak deze plm 2 minuten op middelhoog vuur mee.
- Bak hierna het tomatenpuree 2 minuten mee.
- Schep de (gezeefde) bloem erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg beetje bij beetje de paddenstoelenfond of 350 ml water met de verkruimelde bouillontablet toe. Steeds goed roeren. Roer de paprikapoeder(s) erdoor.
- Stoof de paddenstoelenstroganoff ca. 15 minuten met het deksel op de pan.
- Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
- Breng de stroganoff op smaak met zout en peper en worcestersaus en bestrooi met de peterselie.