Als wij gasten krijgen maak ik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker.
Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik hier en daar ben tegengekomen.
Lekker met pasta of rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Hongaars stoofpotje van kippendij met paprika en zure room
PT15M
Hongaars stoofpotje van kippendij met paprika en zure room
Een lekker en eenvoudig te maken stoofpotje dat je rustig een dag tevoren kunt maken. Wordt er alleen maar lekkerder op. Kan ook in de slowcooker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
451 kCal energie
36 Gram eiwit
27 Gram vet
10 Gram koolhydraten
36 Gram eiwit
27 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaars stoofpotje van kippendij met paprika en zure room te bereiden
- Kruid de kippendijtjes met peper en zout
- Verwarm olie in een hapjespan. Bak de kip aan alle kanten bruin en haal ze uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig. Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en blus af met de witte wijn. Laat de wijn een beetje inkoken. Je krijgt nu een dikke massa.
- Voeg dan het water, de verkruimelde bouillontablet, cayennepeper en de paprikapoeders toe. Roer goed tot alle
ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn. - Doe de kippendijtjes bij de saus en breng alles zachtjes aan de kook, ***
- Laat het stoofpotje lekker zachtjes pruttelen tot de kippendijtjes helemaal zacht en gaar zijn.
- Vlak voor het opdienen de zure room en de peterselie door de saus roeren.
- Vanaf *** kun je alles in de slowcooker doen. Plm. 4 tot 4 1/2 uur in de slowcooker op low en dan lekker smullen.