De link naar het recept voor het kruidenmengsel (kopiëren en plakken)
https://www.kookjij.nl/recepten/piri-piri-kruidenmix
Recept
« Terug naar recepten
Portugese kip piri-piri
PT60M
Portugese kip piri-piri
Dit authentieke Portugese gerecht is erg makkelijk om zelf te maken.
De marinade maak je heel eenvoudig door olijfolie, limoen (of citroensap)
wat knoflook en een laurierblaadje aan het kruidenmengsel toe te voegen.
Het kruidenmengsel is zelf ook heel goed te maken (zie link).
Zorg wel dat je de kip minimaal 1 uur, maar liever nog een halve dag (of
langer) in de marinade heeft gelegen.
Ik heb het gewoon in de oven bereid en op het laatst even op de grill stand.
Zo krijg je van buiten een krokant laagje en van binnen een heerlijk sappig,
mals kippetje. In de zomer gaat dit natuurlijk gewoon buiten op de bbq.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > BBQ & Grillen - Marinades
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Portugese kip piri-piri te bereiden
- Meng de kruidenmix, met de olijfolie, limoensap, geplette knoflook en het laurier.
- Marineer hierin de kippendijen tenminste 1 uur, maar nog liever langer.
- Leg de kippendijen in een Ovenschaal en giet de rest van de marinade eroverheen, dek het geheel af met aluminiumfolie en zet dit ongeveer 45 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Draai de kip halverwege een keer om.
- Haal het folie eraf en zet de oven op grill stand. Grill de kip nog ongeveer 5 minuten per kant voor een krokant korstje.