Recept
« Terug naar recepten
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
PT30M
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Aan het einde van een wandeling door het schitterende natuurpark
Guanayara op Cuba moest er natuurlijk ook gegeten worden want van
wandelen krijg je honger. Van te voren werd er al gezegd dat de kip op
deze plek er om bekend stond dat die uitzonderlijk lekker was. Dat wilden
we dus ook zelf proeven. Tsjonge wat hebben we van die kip zitten smullen.
Maar ik denk als mijn tafelgenoten de sobere keuken van te voren gezien
zouden hebben dat ze misschien geen hap door hun keel hadden kunnen
krijgen. (zie foto)
Ik denk niet dat ze daar ooit van HACCP gehoord hebben. Gelukkig zijn
we niet ziek geworden.
Thuis heb ik op Internet dit recept gevonden en uitgeprobeerd. De smaak
was zo treffend, dat als ik mijn ogen dichtdeed, ik me weer even op het zo
bijzondere Cuba waande.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Cubakeuken / in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cubaanse kip (Pollo Cubano) te bereiden
- Maak eerst de marinade en hak hiervoor de knoflook en de rode peper fijn, pers de sinaasappel en de limoen uit en doe deze ingrediënten in een kom. Voeg de oregano, komijn, peper en zout toe.
- Leg de kippenpoten in een platte ovenschaal en giet de marinade over de kip.
- Snij de ui in ringen en verdeel deze over de kip.
- Dek de schaal af en laat dit minstens 2 uur maar liever nog een hele nacht marineren in de koelkast. Draai de kip af en toe om.
- Haal de kip een uur voordat je deze gaat bakken uit de koelkast om op temperatuur te komen. Haal deze uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- Verhit de braadboter in een grote braadpan en bak de kip aan beide kanten bruin (5 minuten) Doe dan de marinade en de uien erbij.
- Zet het vuur laag en laat de kip nog 25 minuten sudderen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Chez Cornelia zegt:
Je kunt proberen of je de marinade onder de huid kunt krijgen door de huid v/d kippepoten gedeeltelijk/aan de bovenkant los te maken. en er weer overheen te vouwen.
Groet C
Wilmie Willemse zegt:
Wilmie Willemse zegt: