TIP: Leg de stokjes al in het water als je het vlees gaat marineren. De
stokjes kunnen zich dan volzuigen met water en daardoor verbranden ze
niet op de bbq. Ook kun je het vlees er beter aandoen en weer afhalen.
Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane marinade voor kip of ander vlees
PT10M
Mediterrane marinade voor kip of ander vlees
Een heerlijke marinade voor kip, speklapjes of ander varkensvlees met de
typische Mediterrane kruiden zoals rozemarijn, tijm en oregano. Ik heb
verse kruiden gebruikt maar die kun je ook vervangen door een gedroogde
variant. Gebruik dan wel iets minder omdat gedroogde kruiden sterker
geconcentreerd zijn.
Van het varkensvlees dat ik gemarineerd had heb ik spiesjes gemaakt met
courgette en paprika. Dit is natuurlijk niet alleen lekker op de bbq maar ook
voor op de gourmet, bakplaat of gewoon om in de (grill)pan te bakken.
De hoeveelheid marinade is geschikt voor ongeveer 1 kilo vlees.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane marinade voor kip of ander vlees te bereiden
- Hak de knoflook en de verse kruiden fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Snij het vlees in dobbelsteentjes, leg het in de marinade en schep het goed door elkaar.
- Laat het vlees tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
- Als je spiesjes wilt maken is courgette en paprika hierbij erg lekker.