KookJij

Shaslick marinade voor kip of ander vlees

Deze marinade is heerlijk om kip of ander vlees mee te marineren. Je kunt met paprika, uien, tomaat en champignons heerlijke spiesen maken. Zorg wel dat de marinade tijd lang genoeg is, in ieder geval minstens 6 uur, maar langer mag ook, zodat de smaken van de marinade goed in het vlees kunnen trekken. Deze hoeveelheid marinade is genoeg voor 1 kilo vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shaslick marinade voor kip of ander vlees te bereiden

  1. Meng de olie, tomatenpuree, paprika poeder en het karwij poeder door elkaar, hak de knoflook en de peper fijn en voeg die toe, voeg peper en zout toe.
  2. Meng alles goed door elkaar en voeg het in blokjes gesneden vlees toe, laat het vlees tenminste 6 uur marineren (langer mag natuurlijk ook).
  3. Maak spiesen met behulp van paprika, tomaat, ui en champignons.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

De genoemde tijd is de tijd die je nodig hebt om de marinade te maken. De marinade tijd van het vlees is natuurlijk veel langer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst