Recept
« Terug naar recepten
Kip-bab
PT30M
Kip-bab
Een eigen variatie op de Turkse kebab of kip kebab.
Lekker makkelijk als weekendhap of als snelle lunch.
Het grote voordeel als je zelf het vlees kruid is dat je meer of minder naar
smaak kunt toevoegen. En alle kruiden die nodig zijn heeft bijna iedereen
wel in zijn/haar keukenkastje staan.
Haal bij de Turkse bakker een heerlijk vers Turks brood want dat smaakt
hier uitstekend bij.
De rode puntpaprika is overal makkelijk verkrijgbaar de groene variant
daarentegen kun je het best bij de Turkse winkel halen. Als alternatief
gebruik je gewone rode en groene paprika.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-bab te bereiden
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes en maak een marinade van limoensap, gehakte knoflook, kaneel, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, peper en zout. En laat het een uurtje (in de koelkast) marineren.
- Snijd de uien, en de rode en groene paprika in reepjes, hak de koriander grof.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de kip.
- Voeg eerst de uien en daarna de paprika toe. Eerst even op een hoog vuur daarna nog ongeveer een kwartiertje op een klein pitje even laten sudderen.
- Voeg op het laatst de koriander toe.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met vers Turks brood en een saus naar keuze.