Recept
« Terug naar recepten
Broccoli curry met Vadouvan
PT30M
Broccoli curry met Vadouvan
Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de
Vadouvan!
Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber
van Vadouvan bent als ik dan zul je beamen dat het een succes is.
Ik heb het gerecht op zich vegetarisch gehouden zoals vaak bij Indiase
curry's het geval is en heb er zelf een lekker visje bij gebakken. Ook met kip
of lamsvlees is het een goede combinatie en er is natuurlijk ook niets op
tegen om het gewoon zo te eten met een stuk naanbrood of een portie rijst
erbij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli curry met Vadouvan te bereiden
- Verhit in een wok een scheut zonnebloemolie en fruit hierin de gesnipperde ui, gehakte knoflook en fijngesneden gember.
- Voeg dan de Vadouvan, kurkuma en het limoensap toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe daarna de kokosmelk en de bouillon erbij en laat alles op een klein pitje even zachtjes pruttelen.
- Voeg roosjes broccoli en de kriel toe en laat alles nog 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Als de vloeistof niet voldoende ingedikt is kun je het nog een beetje binden.
- Strooi er fijngesneden lente ui overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Als je het vegetarisch wilt houden kun je het met rijst, naanbrood of pappadums serveren. Maar vis, kip of lamsvlees smaakt hier ook voortreffelijk bij.