Recept
« Terug naar recepten
Gepofte aardappel met een topping van Griekse yoghurt en Al Andalus
PT30M
Gepofte aardappel met een topping van Griekse yoghurt en Al Andalus
Heerlijk op de bqq als bijgerecht is een gepofte aardappel. De topping
maakt het natuurlijk extra lekker. Ik heb hiervoor de kruidenmix Al Andalus
van Orinigal spices gebruikt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepofte aardappel met een topping van Griekse yoghurt en Al Andalus te bereiden
- Was de aardappelen onder stromend water en schrob ze schoon met een borsteltje schoon.
- Kook ze ongeveer 15 minuten en giet ze af.
- Maak intussen de topping. Meng de yoghurt met de gehakte peterselie, bieslook, geperste knoflook, sap van ½ limoen, peper, zout en de kruidenmix.
- Leg elke aardappel op een ruim stuk aluminium folie en bestrooi ze met peper, zout en sprenkel er wat olijfolie overheen.
- Vouw ze netjes dicht en pof ze 15 minuten op de bbq en draai ze regelmatig om. Als je een bbq met kolen hebt kun je ze ook rechtstreeks in de hete as leggen. De bereidingstijd is dan wel korter. Als je een bbq hebt met deksel, doe het deksel dan dicht.
- Als de aardappelen gaar zijn, maak je het pakketje open, snij ze aan de bovenzijde open en vul ze met het yoghurtmengsel.