Recept
« Terug naar recepten
Kruidige Bildtstar aardappelwedges uit de oven.
PT50M
Kruidige Bildtstar aardappelwedges uit de oven.
Aardappeltjeeven voorgekookt. Koud gespoeld en in wedges ( partjes) gesneden. Een kruidenolie maken , onder de aardappeltjes roeren en in die oven ermee.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige Bildtstar aardappelwedges uit de oven. te bereiden
- Kook de aardappelen 10 minuten. Giet ze af en spoel ze oud. Droog de aardappelen en snij ze vervolgens in wedges.
- Roer olie, geraspte knoflook, peper, zout, paprikapoeder , rozemarijn, peterselie en tijm door elkaar.
- Leg de aardappelwedges inmet de sjalotten in een ovenschaal.
- Giet er de kruidige olie overheen en roer alles goed door, zodat alle wedges met de kruidige olie bedekt zijn.
- Zet voor circa 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak de wedges bruin.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Een heerlijk bijgerecht . Smaakvol met groente naar keuze en een stukje vlees of vis.