Omdat ik de ervaring heb dat de tzatziki door de komkommer veel te nat en daardoor te dun werd ben ik gaan experimenteren en ben ik uiteindelijk hier op uit gekomen.
Je kunt gerust meteen een hele pot yoghurt gebruiken want de saus blijft wel een paar dagen goed (en dik) in de koelkast.
TIP: Wees niet te zuinig met de olijfolie en gebruik bij voorkeur een Griekse.
Recept
« Terug naar recepten
Tzatziki met verse munt
PT10M
Tzatziki met verse munt
Na een aantal pogingen heb ik nu eindelijk een simpel maar o zo lekker recept voor Griekse tzatziki gemaakt. Weinig ingrediënten maar wel veel smaak.
Dit recept is, in tegenstelling tot de meeste andere recepten, zonder komkommer. Je mist de komkommer helemaal niet want door de verse munt is de tzatziki fris genoeg.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tzatziki met verse munt te bereiden
- Knijp de knoflook uit boven de yoghurt en roer deze er goed doorheen.
- Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze aan de yoghurt toe.
- Maak op smaak met de olijfolie en versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Garneer met een topje verse munt en een extra scheutje olijfolie.