Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met kip en boerenmeisjes
PT60M
Stoofpotje met kip en boerenmeisjes
Dit lekkere lichte stoofje is ideaal voor in de lente of zomer. Het is extra leuk om het in eenpersoons pannetjes of schaaltjes te
serveren en te garneren met een halve abrikoos en een takje verse munt.
(Boerenmeisjes=abrikozen op brandewijn)
Door het stoven krijg je een heerlijke volle saus. Het zoetzuur van de
boerenmeisjes en de azijn maken de kip fluweelzacht van smaak.
Ik heb kippendijvlees gebruikt omdat het malser is dan kipfilet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met kip en boerenmeisjes te bereiden
- Verhit olijfolie in een braadpan en voeg er een klont roomboter aan toe, bak hierin het in stukjes gesneden kippendij vlees rondom bruin, bestrooi het met peper en zout.
- Voeg de fijngehakte knoflook en halve uienringen toe en fruit deze mee aan.
- Doe er dan de halve abrikozen (boerenmeisjes), jam, kaneelstokje en azijn bij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de brandewijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook, laat het even goed pruttelen en zet het vuur dan lager.
- Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen zodat het vlees zacht wordt en de saus indikt. Indien nodig kun je de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.
- Voor een frisse touch kun je ook vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.