Recept
« Terug naar recepten
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
PT10M
Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki
Bulgaarse variant van tzatziki, ook wel witte salade genoemd. Het grootste
verschil is dat er walnoten in verwerkt zitten.
Lekker bij vlees, vis of gewoon op een (stok)broodje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Bijgerechten - Salades
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Bulgarije
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snejanka salata, Bulgaarse tzatziki te bereiden
- Schil de komkommer, en rasp hem grof boven een schone keukendoek. Vouw de doek dan dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer als mogelijk is.
- Doe de komkommer dan in een schaal. Doe er de yoghurt bij, de geperste (of geraspte) knoflooktenen, de walnoten, het zout, wat peper en de fijngehakte dille. Roer er wat van de olie door, en blijf roeren tot de olie is opgenomen in de yoghurtmassa. Doe er dan weer olie bij, net zo lang tot je een smeuïge, maar nog vrij stevige massa hebt.
- Zet het spul tot gebruik in de koelkast.
- Het blijft er zeker een week in goed.