Uit de hier genoemde ingredienten haalde ik 20 balletjes,
Lekker met Griekse tomatenrijst, Griekse salade, bladerdeeghapjes met spinazie en feta en mijn Kippendij met Citroen,honing en knoflook.
Recept
« Terug naar recepten
Grieks gekruide gehaktballetjes met tzatziki
PT20M
Grieks gekruide gehaktballetjes met tzatziki
Deze Grieks gekruide gehaktballetjes met tzatziki waren een onderdeel van mijn Griekse maaltijd die ik maakte voor mijn nichtje met haar kinderen. Misschien niet helemaal Grieks maar zoals zij het lekker vonden en het was niet moeilijk te maken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grieks gekruide gehaktballetjes met tzatziki te bereiden
- Meng alle ingrediënten genoemd onder het gehakt . Vorm hiervan kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olijfolie in eeN koekenpan. Bak de gehaktballetjes onder af en toe omscheppen bruin en gaar (plm. 15 minuten)
- Serveer de gehaktballetjes met de tzatziki.
- TZATZIKI. Roer de knoflook, olijfolie en citroensap door elkaar in een kommetje en zet dit apart.
- Rasp de komkommer grof en doe deze in een zeef. `Strooi wat zout erover en laat de komkommer goed uitlekken. Druk het vocht er goed uit.
- Doe de uitgelekte yoghurt in een kom, roer de peterselie en het knoflookmengsel erdoor. Meng alles goed door elkaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Bewaren in de koelkast. De tzatziki blijft paar dagen goed.